Bonatti

logo
24Apr

Podeli:

Kako da odrediš veličinu brushaltera

Pravilno određivanje veličine brushaltera preduslov je za kupovinu dobrog i udobnog komada koji će služiti svojoj svrsi.

Da biste odabrali brushalter koji vas neće stezati, usecati se, ostavljati bolne tragove od žice, potreban vam je samo krojački santimetar i naše tabele u nastavku.

 

Veličina korpi, tačnije njihova dubina deli se na A, B C, D, E... itd. po abecednom redu, od najmanjih ka najvećim. Da biste odredili veličinu korpe koja odgovara vašim grudima, potrebno je da krojačkim santimetrom premerite obim grudi, preko leđa, na najširem delu. U zavisnosti od obima, vaša korpa je:

 

Odredi-velicinu-brusa-02.jpg

Obim koji se meri ispod grudi, preko leđa je osnovna veličina grudnjaka: 65, 70, 75, 80, 85... i tako dalje. Ako se vaša mera ne poklopi u potpunosti sa osnovnom oznakom, nađite približnu, jer je svaka veličina napravljena tako da odgovara za po 2 centimetra većem i manjem broju. Pogledaj tabelu:

Odredi-velicinu-brusa-01.jpg

Detaljan video pogledajte OVDE.

Kada ste odredile svoju veličinu, trebalo bi da vodite računa o još nekim detaljima.

Oblik korpi i vrsta grudnjaka

Oblik korpi takođe je veoma bitan. Osim izgleda, prava korpa će dobro služiti svojoj nameni. Žene sa većim razmakom između grudi treba da odaberu grudnjak koji će ih približiti i spojiti. One čije su grudi malo opuštenije, treba da odaberu model kojim će ih podići. Žene sa većim grudima, kojima ne treba dodatno podizanje, odabraće grudnjak bez punjenja, ili samo sa ojačanim korpama, dok one kojima trebaju push-up brushalteri, biraju model sa dodatnim punjenjem na donjem delu korpi. Najudobniji za svakodnevno nošenje su svakako pamučni brushalteri bez punjenja, dok su tokom vežbanja neophodni sportski grudnjaci.

Kopče na leđima

Kopče na leđima raspoređene su u dve, ili tri dužine zbog dobrog osećaja i komfora, ali i zbog toga što se grudnjak posle dužeg nošenja opusti i malo raširi. U tom slučaju morate voditi računa. Ako grudnjak zakopčate na na prvoj, najbližoj kopči, onda ste verovatno uzeli veći broj. Brushalter će se vremenom opustiti i biće vam velik, pa je savet da brushalter u početku zakopčavajte na poslednjoj, najdaljoj kopči, da buste ga vremenom, kako se materijal bude širio, “skupljale” kopčajući na bližim kopčama. 

Bretele

Još jedna bitna stavka prilikom odabira brushaltera su svakako njegove bretele. Žene sa većim grudima odabraće onaj sa debljim, udobnim bretelama koje će pružiti dobru potporu i neće se previše urezivati u kožu. One takođe mogu da budu i na smetnji u određenim trenucima, kada nosite gornje delove otvorenog dekoltea. Tada su pravi izbor balkonet brushalteri koji pružaju dobru potporu i bez bretela, unutrašnji rubovi su često obloženi silikonom, pa vaš grudnjak neće skliznuti. Neki grudnjaci imaju malu zakačku na bretelama, pa se one lako mogu ukrstiti i ostati skupljene na sredini leđa. Prilikom kupovine, posebno obratite pažnju da li podešavanje bretela dobro funkcioniše.

 

Podeli:

Ostalo sa bloga
slika
21Mar

Brushalteri koji se ne ocrtavaju ispod odeće

Trebaju vam brushalteri za majice bez bretela, ili haljine golih leđa? Bonatti ima rešenje za neometano nošenje vaše omiljene garderobe za specijalne prilike, ili svakodnevno.

slika
13Mar

Nove boje za novu energiju

Proleće je stiglo u Bonatti prodavnice i na webshop! Nove boje donele su novu energiju i podigle raspoloženje!